ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

توصیه هایی در خصوص بیماری های ارتفاع:

توصیه های کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کوهنوردی در خصوص بیماریهای ارتفاع:

⬅️ بیماری ارتفاع چیست؟

بیماری های ارتفاع عمدتا به سه دسته تقسیم می شوند. نخست بیماری حاد ارتفاع که سردرد و تهوع علائم آن هستند و معمولا در ارتفاع 3000 متری وبالاتر نمایان می شوند. دو بیماری دیگر که شامل ادم مغزی و ریوی می باشد خطر جدی برای حیات فرد محسوب شده و حاصل تجمع آب در ریه ها یا مغز می باشند. اگر قصد پیمایش یا مسافرت به ارتفاعات بالا دارید کمیته پزشکی اتحادیه جهانی کوهنوردی برخی راهنمایی های کلیدی به شما ارائه می کند.

⬅️ آیا هیدراته بودن(مصرف آب) از بیماری ارتفاع پیشگیری می کند؟.....



در حال حاضر اطلاعات و اسناد کمی در خصوص اینکه مصرف آب از بیماری ارتفاع پیشگیری می کند وجود دارد. اما در هر حال این دیدگاه که علائم کم آبی در کوهستان( سردرد و تهوع) همان علائم بیماری ارتفاع می باشند نیز صحیح نیست. به هر  روی مصرف بیش از حد مایعات موجب کاهش سطح سدیم ( hyponatermia)و در نهایت اختلال در فعالیتهای مغز خواهد شد.

⬅️ آیا تناسب اندام از بیماری ارتفاع پیشگیری می کند؟

هر چند این موضوع که برای کوهنوردی و رفتن به ارتفاعات تناسب اندام داشته باشیم ایده بسیار خوبی است اما دلایلی برای پذیرش این مطلب که تناسب اندام از شما در قبال بیماری های ارتفاع محافظت می کند وجود ندارد. در حقیقت افرادی که دارای بدن های تراشیده تری هستند(مانند دوندگان ماراتن) به دلیل انکه بیشتر از افراد معمولی خود را به چالش می کشند بیشتر مستعد و آماده پذیرش بیماری های ارتفاع هستند. فعالیت شدید یکی از عوامل افزایش ریسک این بیماری ها هستند.

⬅️ آیا نوشیدن الکل در ارتفاعات مساله ساز است؟

الکل می تواند باعث کاهش تنفس شما شود، از آنجا که افزایش تنفس یکی از عوامل سازگاری با ارتفاع و هم هوایی است، و از آنجایی که الکل موجب از دست رفتن آب بدن و کاهش سطح مایعات می شود می تواند علائمی همچون علائم بیماری ارتفاع بروز دهد

⬅️ آ یا هنگام رفتن به ارتفاعات باید diamox مصرف کنیم؟

اصولا فرایند صعود باید به نحوی باشد که بدن انسان بصورت طبیعی اقدام به هم هوایی کند.البته برای افرادی که به ارتفاعاتی مانند لهاسای تبت پرواز و مسافرت می کنند و یا افرادی که ناچار به عملیات امداد و نجات در ارتفاعات می شوند و دچار افزایش ارتفاع ناگهانی می شوند، با تجویز پزشک استفاده از استازولامید امکانپذیر است.

⬅️ آیا اسهال قسمتی از بیماری ارتفاع محسوب می شود؟

خیر، متاسفانه بسیاری از ارتفاعات دنیا در کشورهای در حال توسعه واقع شده اند که به علت فقدان امکانات بهداشتی ریسک ابتلا به اسهال در آنها بالا ست. بنابراین توجه به بهداشت آب، بهداشت غذا،مصرف غذاهای کاملا پخته شده و استفاده از صابون بسیار حائز اهمیت است.

⬅️ عوامل زمینه ساز و ایجاد خطر بیماری های ارتفاع کدامند؟

صعود سریع وافزایش ناگهانی ارتفاع همچنین فعالیت شدید و بیش از حد قطعا ار عوامل زمینه ساز می باشند. نوشیدن الکل، مصرف قرص خواب،وضعیت خاص بدنی مانند برخی بیماری های ریوی و دستگاه تنفسی همگی می توانند زمینه ساز ایجاد این بیماری ها باشند.

⬅️ اغلب در ارتفاعات با حالت خفگی از خواب بیدار می شوید، چه باید کرد؟

این موضوع عمدتا مربوط به پدیده تنفس دوره ای می باشد( قطع تنفس به مدت 10 ثانیه و تنفس های مکرر و عمیق پس از آن) می باشد که مشکل حادی محسوب نمی شود. تحقیقات نشانگر این موضوع بوده اند که مصرف استازولامید به میزان 125میلی گرم قبل از شام ممکن است موجب کاهش احتمال این حالت شود.                                                                          
چرا در شرایط برابر (مانند سن و پیش زمینه) افراد واکنش های متفاوتی نشان می دهند؟

به دلیل آنکه برخی افراد زمینه مستعد تری برای ابتلا به این بیماری ها دارند،اصولا ژنتیک ممکن است نقش مهمی در این زمینه ایفا کند.                                                                                                                                                                                        

محدوده امن ارتفاع چه میزان است؟
اصولا پیشنهاد می شود بعد از ارتفاع 2700 متری هر روز به اندازه 400 متر بیش از ارتفاعی که شب قبل را در آن سپری کردید ارتفاع نگیرید. صعود به بالا و سپس بازگشت و خواب در ارتفاع کمتر می تواند در هم هوایی موثر باشد به شرط آنکه بیش از حد توان به خود فشار نیاورید. بعلاوه نکته  بسیار مهم گوش دادن به ندای بدن در حال صعود و وارد نکردن فشار بیش از حد به آن است

آمار سایت

2888139
امروزامروز657
دیروزدیروز2018
این ماهاین ماه38771
کل بازدید کنندگانکل بازدید کنندگان2888139
آی پی شما :52.15.209.178

رزو تبلیغات

جهت تبلیغات شغل خود در سایت با شماره  09368194627  تماس بگیرید

چه کسی آنلاین است؟

ما 1084 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

تبلیغات شما