پیش از این در خصوص آفتابسوختگی و دلایل آن بصورت مختصر سخن گفتیم، اما سوالی که به ذهن متبادر میشود این است که بر فرض بروز چنین عارضهای چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ در اینجا به اختصار به برخی راهکارهای درمانی مربوط به پس از بروز این عارضه اشاره میشود:
1 -اولین نکته این است که توجه داشته باشید فردی که دچار عارضه آفتابسوختگی شده است بههیچوجه نباید در معرض نور شدید خورشید قرار گیرد.
2- به قسمتی از پوست که دچار عارضه آفتابسوختگی شده است با دقت بنگرید، اگر قسمتهای آسیب دیده تاول زده بودند به هیچ عنوان تاولها را دستکاری نکنید، بویژه هنگامی که تعداد و مقدار تاولها زیاد است، در این مورد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
3- برای کاهش درد میتوانید از برخی داروها استفاده کنید. آسپرین و بروفن از جمله داروهای موثر در این زمینه هستند.
4- مقدار زیادی آب بنوشید. نوشیدن آب موجب میشود تا به بافتهایی که دارای کمبود آب هستند آب کافی رسیده و فرایند بهبود این بافتها تسریع میشود.
5- به طور متناوب از پمادهای تسکین دهنده و نیز کِرِِم آلوورا و مرطوبکننده پوست استفاده کنید.
6- دوش متناوب آب سرد گزینه مناسب دیگری است. این امر موجب کاهش درد شما تا زمان بهبودی خواهد شد، هنگام دوش میتوانید از صابون بسیار رقیق و موادی که حساسیت پوست شما را کاهش میدهند استفاده کنید.
7- از پوشیدن لباسهای تنگ که با پوست شما سایش دارند خودداری کنید. در عوض لباسهای گشاد و راحت و ترجیحاً از جنس نخ و ابریشم به تن کنید.
8- لایههای پوست بدن که در حال کَنده شدن و به اصطلاح پوست پوست شدن هستند را به حال خود بگذارید. سعی کنید ناحیه آسیب دیده را نخارانید. لایههای زیرین پوست شما هنوز هم حساس هستند و این امر ممکن است منجر به بروز آسیب پوستی دیگری بشود.