ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

نقش "ویتامین ب" 6 در ورزش

" ویتامینB6 "
یکی دیگراز اعضای گروه ویتامینهای محلول درآب ویتامینB6ونام علمی آن پریدوکسین است.

آمپولهای تقویتیB کمپلکس حاویB6 هستند . بسیاری از داروها که برای تقویت اعصاب تجویز می شوند ، دارایB6 هستند .

 

B6عضو مهم دیگری از خانواده ویتامینهایB
است که نام آنرا زیاد شنیده اید

 

ویتامینB6 در بسیاری از غذاها وجود دارد ، با خوردن غذا وارد بدن می شود و از قسمتهای ابتدایی روده جذب خون می شود . در خون گیرنده های پروتئینی موجوداست کهB6را دریافت و منتقل می کند در حالیکه یک مولکول فسفر به آن اضافه شده است. گفتیم ویتامینهای محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند ولیکنB6 با اینکه محلول درآب است به میزان کم در عضلات ذخیره می شود و نیاز فرد را تا 5 ماه تأمین می کند و پس از این مدت کمبود ویتامین در فرد بروز می کند .

 

اما عملکرد B6در بدن چیست؟
در بدن ما تولید و تبدیل پروتئین ها وابستگی زیادی به B6 دارد . مثلاً در تولید پروتئین هایی که در گلبولهای قرمز خون موجود است ،
وجود B6بسیار مهم است

در فعالیت های عصبی بدن مؤثر است در بدن ما پیام رسانهای عصبی وجود دارند که انتقال دهنده پیامهای حسی و حرکتی هستند . اگرB6 وجود نداشته باشد این پیام رسانها درست عمل نمی کنند و اختلالات عصبی بروز می کند .

 

در رها شدن قندهای ذخیره ای بدن مؤثر است .

از این نقشB6می توان نتیجه گرفت دریافت میزان کافیB6برای افراد ورزشکار و کسانیکه احساس ضعف شدید دارند ضروری است .

میزان مورد نیاز این ویتامین برای یک فرد بالغ 3/1 میلی گرم در روز است. نکته ای که وجود دارد این است که میزان نیاز ما بهB6به میزان پروتئینی که از راه غذا دریافت می کنیم بستگی دارد . هر چه غذای ما حاوی پروتئین بیشتری باشد به ویتامینB6 بیشتری نیاز داریم . دیده اید افرادی که رژیم غذایی برای خودشان تنظیم می کنند و مدت طولانی گوشت کباب شده یا آب پز بدون نان یا سبزیجات مصرف می کنند تا لاغرشوند ، پس از مدتی دچار اختلالات عصبی می شوند این عارضه به خاطر کمبود دریافتB6 است .

نقشهایB6 در بدن مشخص شد ، حال اگر دریافت ما کمتر از میزان مورد نیازمان باشد چه عوارضی بوجود می آید ؟
عارضه کمبودB6 ، اختلالات عصبی است همچنین احساس ضعف و ناتوانی به دلیل تحلیل عضلات ، احساس خواب آلودگی و عوارض دیگر ، قرمز و متورم شدن زبان ، ایجاد زخم در دهان و تغییر حالت در پوست بدن است . کسانیکه از داروی ایزونیازید مصرف می کنند باید مراقب باشند که به کمبودB6مبتلا نشوند . این دارو موجب کاهشB6 در بدن می شود .

منابع غذایی :
درنانها و بیسکویت های سبوس دار و جوانه گندم موجود است .
·در محصولات گوشتی خصوصاً مرغ و ماهی و جگر موجود است .
·د ر میوه ها و سیزیجات مثل موز ( غنی ازB6 و مفید برای افراد مسن) ، هویج ، گل کلم ، نخود فرنگی ، آب پرتقال ، گوجه فرنگی ، سیب و در مغزها وجود دارد

موارد استفاده
بهبود علایم ناشی از كمبود ویتامین ب-6:
این علایم شامل التهاب (قرمزی ، ورم ، درد) ، دهان ، ترك و خشك شدن لبها ، تحریك پذیری ، افسردگی و گیجی است.

درمان كم خونی و اختلالات سیستم عصبی ناشی از داروهای ضد سل.
درمان بیمارانی كه میزان زیادی ایزونیازید (داروی ضد سل) مصرف كرده اند.
كاهش علایم سندرم پیش از قاعدگی (PMS).

كاهش تهوع و استفراغ در طی حاملگی.
جلوگیری از بیماریهای قلبی. مطالعات اخیر نشان می دهد كه ویتامین ب-6 ، ویتامین ب-12 و فولات می تواند باعث كاهش سطح هوموسیستین خون (ماده ای كه خطر بیماریهای قلبی را افزایش می دهد) شود.

ویتامین ب-6 در غذاهای فریزشده یا فرآورده های غذایی (مانند گوشت) از بین میرود.
اشكال دیگرویتامین ب-6 به صورت پیریدوكسین هیدروكلرید قابل دسترسی است. این تركیب به صورت قرص در شكل مولتی ویتامین (قابل جویدن برای بچه ها) در دسترس است.

شكل ب-كمپكس یا به تنهایی به مقدارهای 1 تا 150 میلی گرمی وجود دارد. ویتامین ب-6 همچنین در مولتی ویتامین هایی كه به صورت قطره و مایع هستند و بچه ها استفاده می كنند نیز وجود دارد.

نحوه مصرف

برای جلوگیری از كمبود ویتامین ب-6 مردان باید روزانه 2 میلی گرم و زنان 1.5 میلی گرم از این ویتامین استفاده كنند.

 

زنان حامله نیاز به 2.2 میلی گرم ویتامین ب-6 روزانه و زنان شیرده 2.1 میلی گرم نیاز دارند. افرادی كه رژیم غذایی متعادل شامل منابع ویتامین ب-6 مصرف می كنند نیاز روزانه شان به این ویتامین مرتفع شده و نیازی به مكمل های اضافی این ویتامین ندارند.

اگر در مورد نیاز روزانه به ویتامین ب-6 سؤالی دارید می توانید با پزشكتان مشورت كنید. مكمل های ویتامینی را همیشه همراه با آب ، ترجیحاً بعد از غذا مصرف كنید.

آمار سایت

2814747
امروزامروز3778
دیروزدیروز6119
این ماهاین ماه100001
کل بازدید کنندگانکل بازدید کنندگان2814747
آی پی شما :18.117.196.184

رزو تبلیغات

جهت تبلیغات شغل خود در سایت با شماره  09368194627  تماس بگیرید

چه کسی آنلاین است؟

ما 312 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

تبلیغات شما