پس از کنترل همه گیری کوئید 19 در باشگاهها و اماکن ورزشی
با توجه به شرایط همه گیری کووید 19 و دستورالعمل های صادره از ستاد ملی مبارزه با کرونا و ستاد مقابله با کرونا در ورزش کشور، اکنون و با کنترل همه گیری کووید 19 در کشور، نحوه بازگشایی اماکن ورزشی و از سرگیری فعالیت های مربوطه با توجه به ضرورت رعایت نکات ایمنی بهداشتی، به منظور پیشگیری از بروز مجدد همهگیری تدوین و در صورت تصویب به باشگاهها و اماکن ورزشی ابلاغ میگردد.
اقدامات کنترلی برای باشگاهها و اماکن ورزشی چند منظوره:
1-مساحت سالن یا مکان ورزشی با تعداد ورزشکاران پذیرش شده تناسب داشته باشد به نحوی که حفظ فاصله فیزیکی سه متر بین هر ورزشکار در ورزشهای انفرادی و غیر برخوردی مانند بدنسازی و آمادگی جسمانی میسر باشد و به ازای هر 100متر مربع، حداکثر 10 نفر به طور همزمان خواهد بود. و در سالنهای چند منظوره که فعالیت ورزشهای گروهی انجام میگیرد حداکثر استفاده کنندگان از 10 نفر بیشتر نخواهد بود.
2-کنترل و جلوگیری از تجمع افراد، جانمایی و حفظ فاصله فیزیکی در فعالیت های ورزشی انفرادی مانند بدنسازی و آمادگی جسمانی وجود داشته باشد. در صورت کمبود فضا یا عدم امکان جابجایی وسایل برای حفظ فاصله ایمن، برخی از دستگاه ها باید موقتاً از سرویس خارج شوند.
3-تا زمان صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت و فدراسیون پزشکی ورزشی استفاده از سونای بخار به خاطر رطوبت بالا در باشگاهها کلاً ممنوع می باشد.
4-ضمن ایجاد بخش پذیرش، کنترل و غربالگری مراجعین در بخش پذیرش با امکان ضدعفونی دستهاو استفاده از ماسک و دستکش وجود داشته باشد.
5-پذیرش تعداد متناسب ورزشکار و حفظ فاصله فیزیکی در زمان ورزش ضروری خواهد بود.
6-تهویه هوا و هواکش متناسب با ابعاد سالن و دستورالعمل های بهداشتی وجود داشته و کارآمد باشد.
7-ارائه خدمات ماساژ ورزشی و استفاده از دستگاه های شبیه ساز ورزشی که نیازمند تماس فیزیکی از نزدیک بوده و قابلیت ضدعفونی برای هر بار استفاده ندارند تا صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش ممنوع هستند.
8-در بوفه و کافی شاپ از ارائه غذا و نوشیدنی به صورت باز خودداری شده و فقط آب یا نوشیدنی بسته بندی شده با رعایت کلیه نکات بهداشتی ارائه گردد.
9-از دریافت پول نقد خودداری شود.
10-همه پرسنل اعم از مدیران، مربیان، کارکنان اداری، پذیرش و نیروهای خدماتی باید از طریق هیئت پزشکی ورزشی به صورت غیرحضوری در زمینه نکات بهداشتی مربوط به همه گیری کووید 19 آموزش دیده و گواهی مربوطه را دریافت کنند.
11-مواد ضدعفونی کننده دست به تعداد متناسب با ورزشکاران در سالن وجود داشته باشد.
12-سرویس های بهداشتی دارای سطل زباله درب دار پدالی و بدون نیاز به تماس دست با درب و صابون مایع، مواد ضدعفونی کننده دست و حوله کاغذی و یا خشک کن هوای گرم دست باشند.
13-مواد ضدعفونی کننده سطوح مورد تایید وزارت بهداشت به میزان متناسب در مکان ورزشی وجود داشته باشد و استفاده هر ورزشکار از مواد ضد عفونی پس از استفاده از وسایل ورزشی الزامی می باشد.
14-سطل زباله اختصاصی و جدا برای ماسک و دستکش های استفاده شده در نظر گرفته شود.
15-کلیه سطوح در تماس از قبیل دستگیره دربها، کلیدهای آسانسور، کمد های رختکن ها، حمام ها، سرویسهای بهداشتی، شیرآلات آنها و سایر موارد مشابه روزانه به طور مرتب و حداقل دو ساعت یک بار ضد عفونی شوند.
16-علاوه بر فرم های غربالگری و خود اظهاری، امکان تب سنجی غیر تماسی وجود داشته باشد.
17-پوستر، بنر و استند های آموزشی در مکان های مناسب از جمله درب ورودی، رختکن، سرویس های بهداشتی و حمام با موضوع نکات بهداشتی مرتبط با همه گیری کووید 19 و راه های پیشگیری از آن نصب گردد.
18-دستگاه های ورزشی باید برای استفاده هر فرد ضدعفونی شوند.
19-کنترل مرتب توسط مدیر باشگاه برای وجود مواد ضدعفونی کننده، مواد شوینده در سرویس های بهداشتی و وجود پوسترها و بنرهای آموزشی و هشداردهنده صورت پذیرد.
20-کفپوش ها و تشک ها برای استفاده هر فرد و حداقل هر دو ساعت یکبار تمیز و ضدعفونی شوند.
21-هر ورزشکار از تشچکه (مت) اختصاصی خود استفاده کند.