الزامات صعودها و پیمایشهای قلل و مناطق کوهستانی داخل کشور
- نوشته شده توسط خلیلی
- دسته: مطالب
با توجه به توسعه رشته کوهنوردی در سطح جامعه و استقبال آحاد مردم از فعالیتهای باشگاهها، بنا بر توصیه کمیته فنی این فدراسیون، الزامات صعودها و پیمایشهای قلل و مناطق کوهستانی داخل کشور به شرح زیر اعلام میگردد:
1. هرگونه فعالیت صعود قلل مرتفع توسط باشگاههای کوهنوردی تنها پس از اخذ مجوز اداره ورزش و جوانان استان با رعایت آئیننامههای عمومی و تخصصی ثبت باشگاهها مجاز میباشد.
2. حضور سرپرست و مسئول فنی دارای مدرک مربیگری یا مربی راهنما و امدادگر در تیم الزامی است.
3. اخذ بیمه ورزشی، بیمه مسئولیت تیم و سایر بیمههای مکمل برای اجرای برنامه ضروری است.
4. لازم است کلیه همراهان حاضر در برنامه دورههای مقدماتی و کارگاههای آموزشی فدراسیون را پیش از حضور در برنامههای رسمی گذرانده باشند.
5. لازم است باشگاهها فعالیتهای فصلی خود را پیش از اجرا به هیات استان خود اعلام نمایند. همچنین اعلام کلیه برنامههای خارج از استان از طریق هیات مبدا به هیات مقصد الزامی است.
6. آگاهی کامل از صحت و سلامت اعضای تیم توسط باشگاه و سرپرست برنامه قبل از اجرا ضروری است.
7. جهت صعود به قلل سایر استانها کسب اطلاعات جامع توسط سرپرست برنامه از منطقه و محل اجرای برنامه، امکانات، اطلاعات راهها و مسیر صعود، شرایط جوی، فرهنگی و اجتماعی، استان و شهر مقصد، احترام به ساکنین محلی و اخذ مجوزهای لازم ضروری است.
8. فعالیت گروههای کوهنوردی فاقد مجوز باشگاه غیرقانونی بوده و مسئولیت هرگونه صعود و همراهی با ایشان برعهده خود فرد و سرپرست گروه میباشد.
9. فعالیتهای آژانسهای گردشگری در ارتفاع، تنها در صورت داشتن مجوزهای لازم از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با مشارکت باشگاههای کوهنوردی و حضور مربیان مرتبط با نوع فعالیت، راهنمایان کوهستان (دارای مدرک از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) و مربی راهنماهای این فدراسیون مجاز میباشد.
10. کلیه فعالیتهای صعود به قلل مرتفع با تعداد نفرات بالای 5 نفر به دلیل رعایت اصول زیست محیطی و ایمنی تنها از مسیرهای عادی توصیه میشود.
11. صعود افراد کمتجربه به قلل مرتفع مستلزم گذراندن دورهها و کارگاههای آموزشی ثبت شده در آییننامه فعالیت باشگاهها و پس از کسب تجربه لازم بر روی قلل کمارتفاع مجاز است. بدیهی است مسئولیت همراهی نفرات فاقد شرایط مذکور بر عهده سرپرست تیم و مدیر باشگاه است.
12. بهرهگیری از لوازم و تجهیزات استاندارد و متناسب با برنامه برای کلیه اعضای تیم الزامی بوده، سرپرست تیم مسئول کنترل لوازم و تجهزات نفرات میباشد.
13. جهت استفاده از زمان کافی صعود و بازگشت، آغاز صعود میبایست در ساعات آغازین روز و بازگشت پیش از ساعت 14 برنامهریزی شود.
14. سرپرست با همراهی اعضای تیم ملزم به کنترل و تخلیه زبالهها و برجای ننهادن هرگونه زباله حتی مواد غذایی مازاد میباشند.
15. غذا دادن به حیوانات اهلی و وحشی حاضر در منطقه به جهت تأثیرات منفی در روند زندگی ایشان توصیه نمیشود.
16. برپایی سرویس بهداشتی در کنار چشمهها، جویها و رودخانهها به دلیل آلودهسازی آب شرب دامنهها ممنوع میباشد.
17. در صورت شبمانی در مجتمعهای کوهستانی، پناهگاه، جانپناه و یا چادر، رعایت الزامات اخلاقی حضور در کمپ و رعایت شئونات اخلاقی الزامی است.
18. از برجای نهادن لوازم خود بخصوص مواد غذایی مازاد در زمان صعود و بازگشت در مسیر صعود و کمپ اجتناب نمایید.
19. با توجه به فعالیت سنگین کوهنوردی در زمان بازگشت تنها پس از استراحت مناسب اقدام به رانندگی نمایید و در صورت استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی حتماً از خودروهای دارای مجوز تردد با حضور رانندگان دارای مدارک مورد تأیید (گواهینامه، بیمه شخص ثالث، معاینه فنی خودرو و...) استفاده کنید.
خاطرنشان میشود الزامات فوق تنها جهت حفظ سلامتی اعضای تیم و صعودهای پاک، بهرهمندی بهینه از طبیعت و کوشش جهت توسعه پایدار ورزشی است. همچنین فصلالخطاب کلیه موارد پیش بینی نشده قوانین جاری فدراسیون، وزارت ورزش و جوانان و قوانین کشوری است.
مقتضی است تمامی هیاتهای کوهنوردی و صعودهای ورزشی استانها نسبت به اطلاع رسانی مراتب فوق در اسرع وقت درسطح باشگاهها و استان اقدام لازم را صورت داده و بر حسن اجرای مراتب فوق نظارت نمایند.
انجمن پزشکی کوهستان ایران