مقایسه کوه دماوند و اورست: ۹ نکته خواندنی
- نوشته شده توسط خلیلی
- دسته: مطالب
دماوند مظهر سرزمین ماست و هر ایرانی،چه کوهنورد و چه غیرکوهنورد به این کوه عشق میورزد.درسوی دیگر هم قله اورست یا ساگارماتا بمعنای مادرالهه با غرور بربام جهان ایستاده است.مقایسه بین این دو شاید قیاس مع الفارق باشد اما خالی از لطف هم نیست.
ارتفاع
ارتفاع قله دماوند ۵۶۰۹ متر و ۴۰ سانتیمتر ،درسوی دیگر قله اورست با ارتفاع ۸۸۴۹ متر قراردارد.بیس کمپ اورست ۵۳۵۰ متر ارتفاع که تقریبا هم ارتفاع تپه گوگردی در نزدیکی قله دماوند است.این درحالیست که ارتفاع کمپ پایه در مسیر جنوبی دماوند تنها ۳۰۵۰ متر میباشد.
فشار هوا
فشار هوا در قله دماوند تقریبا ۵۰درصدسطح دریاهای آزاداست.این عدد در قله اورست به تنها ۳۰% سطح آبهای آزاد کاهش میابد.این یعنی شما ۳۰%سطح دریا اکسیژن برای فعالیت های حیاتی خود دراختیار خواهید داشت.
برجستگی نسبی
ارتفاع نسبی یک قله نسبت به کوتاه ترین نقطه بین آن قله و قله بلندتر دیگر.میزان برجستگی قله اورست ۸۸۴۹ متر است که دلیل آن هم مشخص میباشد.هیچ قله ای بلندتر از این کوه نیست.
اما میزان برجستگی قله دماوند ۴۶۶۷ متر میباشد.یعنی برجستگی دماوند نسبت به کوتاه ترین ارتفاع بین این کوه و یک کوه بلندتر، ۴۶۶۷ متر است.البته دماوند درارتفاع نسبی از کی۲ جایگاه بالاتری دارد.برجستگی نسبی کی۲ معادل ۴۰۱۷ متر میباشد.
دسترسی
رسیدن به پای قله اورست درمقایسه با دماوند مانند یک هفت خان است. شما باید ابتدا خودتان را به کاتماندو پایتخت نپال و سپس ازطریق پرواز راهی لوکلا شوید.با فرود در فرودگاه هیلاری تنزیگ در لوکلا نیز تازه سفر چند روزه شما به سوی بیس کمپ دوردست اورست آغاز میشود.
درسوی دیگر رسیدن به پای کوه دماوند بسیار آسان است.فقط کافیست خودتان را به جاده هراز و سپس جاده پلور به رینه برسانید. سپس با طی چند کیلومتر جاده خاکی به ابتدای مسیر جنوبی دماوند خواهید رسید.
بیواک چیست؟
- نوشته شده توسط خلیلی
- دسته: مطالب
بیواک در کوهستان مانند بسیاری از موارد دیگر نظیر صعودهای انفرادی، صعودهای سرعتی و … نیاز به مطالعه و گاه فرهنگ سازی دارد.
بسیاری بیواک را یک عمل انتحاری، دیوانه دار و غیرمعقول می دانند و یا حتی آن را حرکتی برای خودنمایی و یا هیجان خواهی می پندارند در حالی که واقعیت چیز دیگریست.
در کتاب Climbing Dictionary (دایرکتوری کوهنوردی) بیواک این چنین معنی شده است: Bivouac ، Bivy معادل فرانسوی «شب مانی».
گذراندن شب در فضای باز در مسیر یک صعود چند روزه یا گاهاً یک روزه یا حتی به دلیل همراه نداشتن ابزار کافی برای شب مانی در کمپ. بیواک ممکن است شامل چیزی بیشتر از دراز کشیدن یا نشستن بر روی یک طاقچه بدون هیچ گونه لوازم خواب نباشد.
بیواک با استفاده از پتوی نجات یا کیسه های بیواک به مراتب راحت تر، ایمن تر و لذت بخش تر است.
ده جمله تاثیرگذار از کوهنوردان مشهور جهان
- نوشته شده توسط خلیلی
- دسته: مطالب
کوهنوردان مشهور جهان را میتوان از بزرگترین ماجراجویان جهان دانست. ماجراجویانی که قدم در مناطقی گذاشتهاند که اغلب اولین نفری بودند که آنجا بودند! در این میان این ورزشکاران بزرگ، علاوه بر فعالیت ورزشی و ماجراجوییهایی که داشتند، درسهای بسیاری هم برای جامعه دارند. در این مطلب ۱۰ جمله تاثیرگذار از کوهنوردان مشهور جهان را برایتان آماده کردهایم:
1-نیرمال پورچا: اولین فاتح زمستانه k2
من معتقدم که همهچیز در زندگی تنها با یک اراده مصمم و تفکر مثبت امکانپذیر است.
2– ادموندهیلاری: نخستین فاتح اورست
لازم نیست یک قهرمان بزرگ باشید تا کارهای فوقالعاده انجام دهید! برای رقابت کردن میتوانید فقط یک انسان معمولی باشید اما به اندازه کافی انگیزه برای رسیدن به اهداف بزرگ داشته باشید.
3– ادویسترز: نخستین آمریکایی عضو باشگاه هشت هزار متری
هنر کوهنورد در آن است که بداند با تبعیت از کوهستان کی صعود کند، کی متوقف شود و کی بازگردد.
4– راینولد مستر: اولین فاتح14قله بالای هشت هزار متری
هیجانانگیزترین چیزها در زندگی کارهایی هستند که شما انجام دادهاید، نه چیزهایی که دارید!
5– ادموندهیلاری: نخستین فاتح قله اورست
کوهنوردی عشق به طبیعت است و عشق به طبیعت، ورزش ما نیست، باور ماست. زندگی ماست. به راستی که کوهنوردی فقط ورزش نیست، کوهنوردی یک روش زندگی است.
6– والتر بوناتی: نخستین فاتح گاشربروم عکاس روزنامه نگار
ارزش کوههای بزرگ به واسطه اعتباری است که انسانها برای آنها قائل میشوند؛ در غیر اینصورت چیزی جز مشتی سنگ و خاک نیستند!
7– الکس هانولد: نخستین و تنها صعود کننده انفرادی ازاد دیواره ال کاپیتان
اگر ندانید چه چیزی در پیش است و چه پیش خواهد آمد، ترس به آسانی در جان شما راه پیدا میکند؛ اما اگر به تمام اگرها و احتمالات ممکن فکر کرده باشید، جای زیادی برای ترس باقی نمیماند.
8– دین کارنازس: دونده اولترا ماراتن امریکایی
تا زمانی که میتوانی بدوی بدو، اگر نتوانستی راه برو، اگر نتوانستی راه بروی باید سینهخیز بروی؛ ولی هرگز تسلیم نشو!
9– ویتک کورتیکا: کوهنورد و سنگورد لهستانی و از پیشگامان صعود آلپی
انسانی که از یک سفر سخت کوهستانی باز میگردد، موجودی خردمندتر، آرامتر و با درونی شادتر است. گویی برای لحظهای آزاد شده است!
10– راینهولد مستر: اولین فاتح14قله بالای هشت هزار متری
بدون خطر مرگ، کوهنوردی دیگر کوهنوردی نیست. در کوهنوردی من فقط به دنبال مرگ نیستم، دقیق برعکس آن، سعی در زنده ماندن دارم. کوهنوردی هنر زنده ماند در شرایط سخت است.
انجمن پزشکی کوهستان ایران
کیف بقا چیست؟
- نوشته شده توسط خلیلی
- دسته: مطالب
یک کوهنورد یا طبیعتگرد باید همیشه برای مقابله با شرایط سخت آماده باشد. کیف بقا ابزاری است که باید افراد در سفرهای طبیعتگردی همراه خود داشته باشند.
کیف بقا یک کیف کمری باوزن تقریبی ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم است که طبیعتگردان علاوه بر کولهپشتی آن را با خود حمل میکنند. این کیسه یا کیف حاوی لوازمی است که در شرایط سخت شما را زنده نگه میدارد. محتویات این کیف معمولا شامل موارد زیر است. تمامی این وسایل را در یک کیف مناسب قرار دهید:
محتويات كيف بقا
قطبنما، چراغقوه و باتری اضافه، چاقو، سوزن و نخ، قیچی، کبریت و فندک (درظرفی باشد که آب در آن نفوذ نکند)جوراب اضافه، کش، کیسه فریزر، خودکار و برگه یادداشت (برای یادداشت گذاشتن هنگامی که گم میشوید) باند، چسبزخم، الکل طبی یا صنعتی، قرص سرماخوردگی و پودر اوآراس نیز لوازم بهداشتی و دارویی موجود در کیسه بقا هستند. جیره غذایی نیز بخش دیگر کیسه بقا را تشکیل میدهد که این جیره غذایی شامل مواد غذایی شور و شیرین و مقوی مثل نخودچی و کشمش، بادام، خرما، پسته، عسل و غیره است.در کنار این جیره غذایی همراه داشتن یک قمقمه آب را فراموش نکنید.و همچنین بعضي از استادان بزرگوار میگویند به جز کیف بقا وسایل کنار این کیف باشد که شامل پنس. دوعدد بانداژ. یک حلقه چسب. چهار عدد سنجاق. یک عدد پارچه آتل . یک رول بانداژ آبی بانجو . چخماق. اره سیمی طناب پاراگورد . دو عدد کاربین باشد.
انجمن پزشکی کوهستان ایران