مطابق قواعد و قوانین آژانس بین المللی مبارزه با دوپینگ" WADA" ورزشکاران از هر موضوعی که موجب تحقق حداقل دو مورد از این سه مورد می شود منع شده اند.
اول، هر چه موجب افزایش عملکرد ورزشکار می شود.
دوم، هر چه موجب آسیب به سلامتی می شود.
سوم، هر چه بر خلاف روح حاکم بر ورزش است.
⬅️ سوال اینجاست که استفاده از کپسول اکسیژن برای صعود به ارتفاعات شامل عنوان دوپینگ می شود یاخیر؟؟ بعنوان مثال در قواعد آژانس ضد دوپینگ ایالات متحده آمریکا مربوط به 2016 ورزشکاران از هر اقدامی که موجب افزایش جذب، حمل ونقل و تحویل ا کسیژن شود چه از طریق دوپینگ و چه از طریق تغییر و دستکاری در میزان و محتویات خون و حتی استفاده از اریتروپویتین و از هر طریق دیگر ممنوع شده اند.
درست اینجاست که استفاده از کپسول مکمل اکسیژن سوال برانگیز می شود. از سوی دیگر توجه به این نکته هم ضروری است که برای بسیاری از ورزشکاران عدم حمل و استفاده از اکسیژن مکمل می تواند حتی منجر به مرگ شود.
در بسیاری موارد تعیین و عنوان این موضوع که ورزشکاری دوپینگ کرده بسیار ساده است. مثلا دوپینگ "آرمسترانگ" یا " جوکوویچ" به راحتی تشخیص و اعلام شد، اما در مورد ورزشکاری که با توجه به ماهیت ورزش و ساختار بدنی خود مجبور به استفاده از اکسیژن می باشد اعلام دوپینگ قدری پیچیده می شود.
این در حالی است که بسیاری از حرفه ای ها در مقابل استفاده از اکسیژن رسما اعلام موضع کرده اند، بعنوان مثال "Ed Viesturs" کوهنورد آمریکایی که تمام 8000 متری ها را صعود کرده اعتقاد دارد استفاده از اکسیژن مکمل دوپینگ محسوب می شود و ورزشکاران با این عمل به جای آنکه خود را هم سطح کوه کنند، کوه را تا سطح توان خود نزول می دهند. او اعتقاد دارد نیازی به کپسول اکسیژن نیست هر چند اگر بنا باشد بسیار سخت تر تمرین کند و عذاب بکشد، ترجیح می دهد از کپسول اکسیژن استفاده نکند.
....
به هر حال این موضوعی است که هنوز کمیته مبارزه با دوپینگ و همچنین اتحادیه جهانی کوهنوردی در قبال آن موضع گیری رسمی نکرده اند