ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

دستورالعمل سازمان جهانی غارنوردی به بازدیدکنندگان از غارها

ه گفته سرکار خانم شیرین بهادرنیا دانشجوی دکترای غار شناسی دانشگاه پوستوینا اسلوونی بر اساس نتایج پژوهش‌های دو محقق برجسته (Arrigo A. Cigna, Paolo Forti) در زمینه غارشناسی و گردشگری و حفاظت از غارها و همچنین سازمان جهانی غارشناسی و غارنوردی (UIS) معیارهایی برای ایجاد و مدیریت و حفاظت از غارهای توریستی ارائه شده است که در ادامه به طور مختصر به آن‌ها اشاره می‌شود.

در سال‌های 2005 و 2009 دستورالعمل‌هایی توسط سازمان جهانی UIS برای حفظ و مدیریت غارهای توریستی تصویب شد که باید در این غارها اجرا شوند.

برخی از معیارهای انجمن جهانی UIS برای مدیریت غارهای توریستی....


1- قبل از انجام هرگونه عملیات فیزیکی و ساخت و ساز در غار باید مطالعات دقیق انجام شود و مشخص گردد آیا غار برای تبدیل به یک غار توریستی مناسب است یا نه؟

2- اگر برای دسترسی توریست به غار یک مسیر جدید باز گشایی می‌شود، باید از سیستم air lock در ابتدای مسیر استفاده شود. بدین منظور که هیچ تغییر ناگهانی و قابل ملاحظه‌ای در محیط غار بوجود نیاید.

3- تا حد امکان باید از حفاری و تخریب ساختارهای درون غار جلوگیری کرد و تزیینات غار در مراحل مسیر سازی و غیره باید حفظ شوند.

4- موادی که در غار استفاده می‌شوند باید با محیط غار سازگار بوده یا اینکه به محیط غار و اقلیم آن صدمه نزنند. به عنوان مثال برای پله‌ها و مسیرها باید از فلزاتی استفاده شود که در اثر رطوبت زنگ نمی‌زنند. استفاده از چوب و موادی که تخریب می‌شوند مجاز نمی‌باشد.

5- برای انتخاب لامپ‌های درون غار باید بسیار دقیق بود و تا حد امکان از لامپ­های کم انرژی استفاده کرد.

6- تعداد افرادی که در هر بازدید وارد غار می‌شوند باید نسبت به میزان تحمل غار محدود شود.

7- توریست باید از یک مسیر وارد غار و از مسیر دیگری خارج شود. استفاده از یک مسیر واحد به منظور ورود و خروج مناسب نمی‌باشد.

8- اگر قرار است توریست ورزشی یا تخصصی از بخش­های غیر توریستی غار دیدن کند باید تمام موارد امنیتی توریست رعایت شود. همچنین حضور این افراد نباید به محیط بکر غار صدمه بزند.

9- زمانی که در روی سطح غار عملیات ساختمان سازی و ایجاد اماکن رفاهی (پارکینگ، رستوران، سرویس بهداشتی ...) برای توریست صورت می‌گیرد، ضمن رعایت فاصله مجاز نسبت به مسیر کسترش غار، بایستی در حفظ اکوسیستم و پوشش گیاهی و جانوران تلاش و حداقل تخریب صورت گیرد.

10- باید مراقب بود هیچ گونه آلودگی و فاضلاب از روی سطح و ساختمان­های روی غار وارد سیستم غار نشوند. استفاده از سیستم‌های جدید سبتیک و کنترل و جمع آوری پیشنهاد می‌شود.

11- اقلیم غار باید مورد نظارت و آنالیز قرار گیرد. میزان جریان هوا در غار یکی از موارد مهمی است که باید بررسی شود.

12- وقتی شرایطی در غار وجود دارد که نیاز است مورد مطالعه قرار گیرد باید از کمک و راهنمایی متخصصان غارشناس بهره گرفت.

13- مدیر یک غار توریستی باید در زمینه اقتصاد گردشگری در غارها و حفاظت از محیط غار توانایی و تخصص داشته باشد.

14- راهنماهای گردشگری در غارها باید به نحو شایسته‌ای آموزش ببینند تا بتوانند به خوبی در مورد غار و محیط آن به توریست اطلاع رسانی کنند.

آمار سایت

2887489
امروزامروز7
دیروزدیروز2018
این ماهاین ماه38121
کل بازدید کنندگانکل بازدید کنندگان2887489
آی پی شما :18.117.101.7

رزو تبلیغات

جهت تبلیغات شغل خود در سایت با شماره  09368194627  تماس بگیرید

چه کسی آنلاین است؟

ما 183 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

تبلیغات شما