اثر ارتفاع بر روی قلب:
سفر به ارتفاعات میتواند اثراتی چند بر روی قلب شما داشته باشد. اکسیژن پایین در هوا و فعالیتی که انجام میدهید میتواند ضربان قلب شما را افزایش دهد.
این مسئله معمولاً یک مشکل تلقی نمیشود ولی اگر شما یک شرایط قلبی خاص دارید (آنژین یا سکته قلبی) ارتفاع میتواند تنشهای بیشتری را بر قلب شما وارد کند.
فشار خون شما ممکن است تا اندازه کمی بر اثر ارتفاع، بالا رود، اما این تاثیر معمولا جلب توجه نمیکند. یکی از تاثیرات ارتفاع بر خون، افزایش گلبولهای قرمز خون است،..
بنابراین خون شما اکسیژن بیشتری میتواند حمل کند. این امر بعضی اوقات میتواند به غلظت خونی و کندی گردش خون منجر شود. با این زمینه ذهنی، شما باید مایعات بیشتری بنوشید.
اگر شما بیماری قلبی شناخته شدهای دارید مثل تپش نامنظم قلبی، فشار خون بالا، حمله قلبی یا آنژین، یا یک عمل جراحی در قلب خود داشتهاید، باید با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که برنامهای که قصد انجام آن را دارید، منجر به ایجاد بار اضافی در قلب شما نخواهد شد و داروهای تجویز شده را همراه ببرید.
بنابراین قبل از رفتن به ارتفاعات:
از سلامت قلب خود و فشار خون طبیعی مطمئن شوید.
میزان فعالیت خود را قبل از رفتن به ارتفاعات، افزایش دهید تا بدن شما آمادگی کامل برای مواجه با فشار ارتفاع را داشته باشد.
برای جلوگیری از مشکلات قلبی در ارتفاع:
هنگام صعود آهسته قدم بردارید و مسابقه ندهید.
استراحت کافی را در نظر بگیرید.
مقدار زیادی مایعات بنوشید.
اگر با هر مشکلی مواجه شدید، در همان ارتفاع بمانید و بالاتر نروید.
اگر مشکل شما ادامه پیدا کرد ارتفاع خود را کم کنید.
حتی اگر هنگام صعود احساس شاد و خوبی دارید، استراحت بموقع را فراموش نکنید.
کتاب "سفر به مناطق مرتفع"
ترجمه: دکتر جلالالدین شاهبازی