ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

تاثیر ارتفاع بر فرایند تولید "اریتروپویتین" و گلوبول‌های قرمز

"اریتروپویتین" (Erythropoietin) نوعی هورمون است که در شرایط کمبود اکسیژن و هایپوکسی با تاثیر بر مغز استخوان موجب تولید بیشتر گلوبول‌های قرمز خون و در نتیجه اکسیژن‌رسانی بیشتر به بافت‌ها می‌شود. وقتی در معرض کمبود اکسیژن قرار می‌گیریم تولید این هورمون افزایش یافته و طی مدت زمان 24 ساعت به حداکثر تولید می‌رسد....



ارتفاع و تاثیر آن بر تولید اریتروپویتین
برای تعیین تاثیر ارتفاع بر تولید اریتروپویتین آزمایش‌ها و بررسی‌های علمی روی دو دسته از افراد صورت گرفت. دسته نخست افراد ساکن و بومی مناطق هم سطح دریا بودند که به ارتفاعات رفتند و دسته دوم به عکس، از مناطق مرتفع به مناطق هم سطح دریا حرکت کردند. در دسته اول طی یک بازه زمانی 6 ساعته افزایش سریع و شدید تولید و پس از آن کاهش تولید این هورمون تا دو برابر میزان نرمال رخ داد. در گروه دوم اما، پس از افت ناگهانی و غیرقابل‌باور تولید اریتروپویتین  طی 8 ساعت، مجددا تولید این هورمون به وضع عادی خود بازگشت.
در واقع آزمایشات بیانگر این بودند که در شرایط کمبود اکسیژن، بدن با ترشح و تولید این هورمون که عمده خاستگاه آن کلیه‌های انسان می‌باشد، سعی در تولید بیشتر گلوبول‌های قرمز به منظور اکسیژن‌رسانی بیشتر و بازگشت به وضع طبیعی خود است.

مصرف آهن و افزایش اریتروپویتین
آزمایش‌ها در گروه نخست، حاکی از افزایش تولید این هورمون پس از مصرف آهن و طی 24 ساعت نخست از قرار گرفتن در موقعیت آزمایش بودند، این موضوع خود بیانگر تاثیر مستقیم اریتروپویتین در تولید و ساخت هموگلوبین خون می‌باشد. ضمن اینکه کاهش تولید اریتروپویتین به میزان دو برابر نرمال آن در نتیجه کاهش مصرف مکمل آهن به اثبات رسید.

ترجمه: پویا سلیمانی

آمار سایت

2888616
امروزامروز1134
دیروزدیروز2018
این ماهاین ماه39248
کل بازدید کنندگانکل بازدید کنندگان2888616
آی پی شما :18.227.140.251

رزو تبلیغات

جهت تبلیغات شغل خود در سایت با شماره  09368194627  تماس بگیرید

چه کسی آنلاین است؟

ما 1613 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

تبلیغات شما