در صورت عزیمت به ارتفاعات برفگیر و مناطق صعب العبور کوهستانی برای سهولت در رصد امدادگران و گروه های امداد و نجات هوایی از لباس های دارای رنگ مشخص (قرمز، زرد و فسفری) استفاده کنید.
برطبق اعلام سازمان هلال احمر؛ در هشت ماه گذشته از سال ۹۷ ماموریت های جستجو و نجات در کوهستان ۱۶ درصد افزایش داشته است.
طبق گزارش های ارزیابی شده رسمی از سوی مرکز کنترل و هماهنگی عملیات (EOC) سازمان امداد و نجات در مدت یاد شده بیش ترین سلسله عملیات امداد و نجات کوهستان در ارتفاعات استان های مازندران با ۱۸۵ مورد، تهران با ۱۳۳ مورد و فارس با ۹۹ مورد انجام شده است...
از کوهنوردان اعزامی به مناطق کوهستانی و برفگیر سراسر کشور خواهشمندیم، هنگام برنامه ریزی صعود به مناطق کوهستانی و ارتفاعات برفگیر ضمن به همراه داشتن پوشاک کافی و مناسب فصل و همچنین آگاهی از وضعیت آب و هوا، از مسیرهای مشخص و پاکوب شده برای صعود و فرود به ارتفاعات یاد شده استفاده کنند.
لطفا به هنگام کوهنوردی، وسایل ضروری بقا در کوهستان شامل مواد غذایی کافی و وعده غذایی اضافه، تجهیزات روشنایی، سوت، قطب نما، نقشه منطقه ای کوهستان، کیف کمک های اولیه، چاقو، کبریت، کارت شناسایی و گوشی تلفن همراه با شارژ کامل را به همراه داشته باشید.
اشراف داشتن بر مناطق صعود از لحاظ مسیرها و نقاط خطرناک (پرتگاه ها، مناطق بهمن خیز، مناطق با احتمال ریزش سنگ) برای گروه های کوهنوردی عازم به ارتفاعات ضروری است.
همچنین در زمان حاضر از صعود انفرادی به مناطق کوهستانی سراسر کشور خودداری کنید و اگر قصد صعود به مناطق کوهستانی را دارید، به همراه گروهی مجرب و آموزش دیده اقدام به این کار کنید.
مهم: در صورت نیاز به کمک و قرار گرفتن در شرایط اضطراری عمومی و پیچیده انواع حوادث کوهستان حتی بدون داشتن سیم کارت در تلفن همراه نیز می توانید با شماره ۱۱۲ هلال احمر تماس بگیرید.
انجمن پزشکی کوهستان ایران