کوهنوردی و گیاهخواری
- دسته: مطالب
در میان کوهنوردان عده نهچندان اندکی وجود دارند که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی میکنند. از آنجایی که تغذیه یکی از سه ضلع موفقیت ورزشکاران (تمرین، استراحت و تغذیه) محسوب میشود؛ توجه به نوع تغذیه برای این دسته از کوهنوردان اهمیت خاصی دارد. یکی از کوهنوردان بنام و موفق که از همین رژیم غذایی پیروی میکند Heather Weidner نام دارد که بصورت آنلاین اقدام به برپایی کلاسهای مجازی و آموزشهای لازم در این خصوص میکند. در اینجا به چند نکته اساسی از کلاسهای این کوهنورد در خصوص رژیم غذایی گیاهخواری و کوهنوردی اشاره میکنیم؛
استفاده از رژیم غذایی متعادل
اولین نکته که مشترک مابین گیاهخواران و سایر افراد است، رعایت تعادل در رژیم غذایی است؛ البته گیاهخواران به دلیل تنوع کمتر منابع باید دقت بیشتری به خرج دهند. مهمترین نکته برای این دوستان وجود تنوع و گوناگونی در استفاده از طیف وسیعی از انواع میوهها و سبزیجات و عدم تمرکز و توجه بر منابع گیاهی محدود و معین میباشد.
مصرف پروتئین در بازه زمانی 30 تا 60 دقیقه پس از فعالیت
استفاده از پروتئینهایی مانند سفیده تخم مرغ، پروتئین وِی (whey) و نیز منابع پروتئین گیاهی جهت ریکاوری و بازسازی عضلات درست در فاصله زمانی 30 تا 60 دقیقه بعد از فعالیت یکی از این نکات مهم است.
استفاده روزانه از مولتیویتامینها
استفاده از ویتامینها برای ادامه فعالیتهای حیاتی بدن بسیار ضروری است. در این میان برخی از ویتامینها نقش پررنگتری ایفا میکنند، ویتامین B12 از جمله این ویتامینها است که به حفظ سطح انرژی بدن کمک شایانی میکند.
استفاده از منابع مختلف، کامل و غنی پروتئینی
باز هم پروتئین! سعی کنید منابع متنوع و غنی از انواع پروتئینها را مدنظر قرار دهید. لبنیات، انواع جوانه، تخم مرغ، بلغور و مغزها از جمله منابع متنوع و غنی هستند که با ترکیب آنها منابع غنی و باکیفیت از پروتئین در اختیار خواهید داشت.
به ندای بدن گوش فرا دهید
اگر احساس کمبود یا ضعف میکنید حتماً نیاز به تغییراتی در رژیم غذایی خود دارید. اگر با وجود تغییر و تنوع در رژیم غذایی کماکان احساس ضعف دارید ممکن است به دلیل این باشد که گیاهخواری با تیپ بدنی شما سازگار نیست و باید برای حفظ سلامتی خود اقدامات لازم را انجام دهید.
پینوشت: هیچگاه بدون مشاوره پزشک متخصص و بصورت سرخود از هیچگونه رژیم غذایی پیروی نکنید؛ حاصل و خروجی رژیمهای بیپایه و غیرعلمی میتواند تاثیر مستقیم بر کبد، کلیه، بافت عضلانی و سایر اعضای حیاتی بدن شما باشد.
ترجمه: پویا سلیمانی