ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

اصول صحیح و هوشمندانه دویدن

می دانیم که دویدن خیلی خوب است اما هوشمندانه دویدن خیلی بهتر است! اگر به این نکات کوچک ولی مهم توجه کنید انرژی خودرا ذخیره می کنید، از آسیب پیشگیری می کنید و با سرعت بیشتری به نتیجه می رسید.

 پاها :
 آسیب ناشی از دویدن زمانی تشدید می شود که پاشنه ها به زمین برخورد می کنند. این برخورد مانند ترمز عمل می کند سرعت شما را کم می کند و موجب ایجاد فشار و استرس روی پاها می شود. مربیان دوندگان حرفه ای می گویند برای جلوگیری از این حالت باید انگشتان پا را بالا بکشید درست به سمت ساق پا تا بعد از اینکه پا از زمین جدا می شود فرود شما روی قسمت میانی پنجه پا یعنی پایین تر از انگشتان پا باشد و نه پاشنه ها.
 دستها:


دستها باید به صورت کمی گود و گرد قرار گیرند. اگر دست خود را مشت کنید عضلات ساعد منقبض می شوند و این کار مانع حرکت صحیح شانه می گردد. در دست داشتن بطری آب یا گوشی و یا پلیر نیز کار اشتباهی است چون موجب خم شدن و چرخیدن نا خوداگاه بالاتنه می شود و دیگر نمی توانید بدن خود را سفت و مستقیم نگه دارید
آرنجها:
آرنجها باید با زاویه حدود 90 درجه خم شده باشد. همچنین آرنج را باید نزدیک بدن نگه دارید. چون اگر از بدن فاصله داشته باشند دیگر حرکت بازوی شما کارامد نیست، بالاتنه توازن و تعادل مناسبی نخواهد داشت و پایداری بدن مختل می شود.
 
 شانه ها:
شانه ها را عقب نگه دارید طوری که تیغه های پشتی شانه به سمت جیبهای عقب کشیده شوند. برای صرفه جویی در انرژی بازوها را از شانه حرکت دهید. اگر حرکت شانه ها نادرست باشد طبیعتا این حرکات پرتابی، تعادل و توازن بدن را به هم می زند و خطر آسیب دیدگی افزایش می یابد.

 شکم:
شکم خود را منقبض کنید. این کار باعث می شود سینه بالا برود و شانه ها درست در بالای لگن قرار بگیرند و بدن شما توازن خوبی پیدا کند. مراقب باشید که خم نشوید. به جای خم شدن در حین دویدن می توانید قبل از دو به منظور گرم کردن بدن تمریناتی برای فعال کردن عضلات مرکزی بدن انجام دهید.
 
 لگن:
طول گامی که صحیح و مناسب است کوتاهتر از آن چیزی است که شما فکر می کنید! پاهای شما باید درست پشت لگن فرود بیایند. هرچقدر بیشتر به طول این گام صحیح اضافه کنید اثرات مخربش افزایش می یابد ولی اگر این کار را درست انجام دهید پای شما که زیر لگن به زمین برخورد می کند توسط عضله قوی باسن به عقب کشیده می شود و شما به راحتی می تونید جلو بروید.

هنگام دویدن چطور نفس بکشیم ؟
۱- هنگام دویدن با شکم نفس بکشید نه با سینه. شکم شما در هر تنفس به داخل و خارج می‌رود اگر هنگامی که نفس می‌کشید، شکم حرکت نکند، نشانه این است که عمیق نفس نمی‌کشید.

۲-دهان خود را باز نگه دارید. دهان شما بزرگتر از بینی است و نفس کشیدن با دهان باعث می‌شود هوای بیشتری وارد بدن شود. اجازه دهید که هوا هم از دهان و هم از بینی وارد شود.
۳-طولانی نفس بکشید. تنفس طولانی هنگام دویدن باعث می‌شود که اکسیژن کافی به بدن وارد شود و از خستگی عضلانی، به خصوص عضلاتی دستگاه تنفسی، جلوگیری شود. این روش باعث بالا رفتن استقامت و رسیدن اکسیژن بیشتر به عضلات می‌شود.
 
 دویدن, اصول دویدن صحیح, چگونگی تنفس صحیح هنگام دویدن

۴- تنفس خود را تنظیم کنید. سعی کنید هنگام دویدن تنفس خود را با قدم‌ها‌ی‌تان هماهنگ کنید. برای مثال: هر دو قدم که با پای چپ‌تان برداشتید یک نفس بگیرید و هر دو قدم که با پای راست‌تان بر می دارید بازدم انجام دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا منظم تر نفس بکشید.ریتم‌های مختلف تنفس را امتحان کنید و هر کدام را که مناسب شماست انتخاب کنید. این رتیم به سرعت دویدن نیز بستگی دارد.
۵- از تست صحبت کردن برای بررسی تنفس خود استفاده کنید. اگر بتوانید جملات کامل را ادا کنید. یعنی به اندازه کافی هوا وارد بدن می‌کنید.
 
 روشهایی برای افزایش عملکرد شش‌ها :
• بدوید و به طور مداوم سریع راه بروید، دویدن مانند تمام فعالیت‌های فیزیکی دیگر با تمرین بهتر می‌شود. هر چقدر قدرت هوازی خود را بالا ببرید، بهتر و راحت‌تر می‌توانید تنفس کنید.
• تمرین تنفس انجام دهید. فراموش نکنید. هر چقدر که برای قوس کردن  ماهیچه‌ها و قلبمان تلاش می‌کنیم، باید برای قوی کردن شش‌هایمان نیز تلاش کنیم.

آمار سایت

2666084
امروزامروز1125
دیروزدیروز2014
این ماهاین ماه100001
کل بازدید کنندگانکل بازدید کنندگان2666084
آی پی شما :52.90.121.17

رزو تبلیغات

جهت تبلیغات شغل خود در سایت با شماره  09368194627  تماس بگیرید

چه کسی آنلاین است؟

ما 790 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

تبلیغات شما